Mentálhigiénés tanácsadás

Mentálhigiénés tanácsadás

🌟 Mentálhigiénés szakemberként segítek a lelki egészség megőrzésében. Különböző eszközökkel támogatom és kísérem kliensemet, hogy saját erőforrásaira alapozva megtalálja a megoldást problémájára vagy túllendüljön egy kritikus helyzeten, krízisen.


Mi a mentálhigiéné?

A mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása, és megtartása, ezzel elősegítve a mentális betegségek megelőzését. A mentális egészség azt jelenti, hogy az ember lelkileg jól érzi magát, tudja kezelni a mindennapokban felmerülő kríziseket, nehézségeket.

Kinek érdemes mentálhigiénés szakemberhez fordulni?

Mentálhigiénés tanácsadásra akkor lehet szükség, ha nehézséget, elakadást, krízist tapasztal az életvezetés bármely területén. Ezek lehetnek családi, párkapcsolati, munkával, karrierrel, kiégéssel, motivációval kapcsolatos problémák, időkezelési vagy kommunikációs nehézségek, szégyenérzet, önértékelési gondok, vesztségek feldolgozása.

Ezek az érzelmi támogató alkalmak biztonságos környezetet teremtve segíthetnek abban, hogy jobban megértse a saját és mások érzéseit, gondolatait, viselkedését; segít megérteni a felmerülő problémákat és saját megoldást találni rá az erőforrásai feltárásával.

Amennyiben a mentálhigiénés segítő a munkája során pszichés megbetegedésre utaló jeleket tapasztal, köteles ügyfelét pszichológushoz vagy pszichiáterhez irányítani. A mentálhigiéné nem terápia, de annak lehet kiegészítője.

Úgy érzed, valami „nem jó”? Ha szeretnéd nehézségeidet valakivel átbeszélni, a fent felsorolt problémák bármelyikére megoldást találni, kérlek, keress a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek bármelyikén.