Coaching

Mit jelent számomra a coaching? 


A coaching hatásos, nyílt végű, reflexív kérdezés-technikán alapuló kommunikáció, melynek alapelve, hogy az ügyfél tudja a választ a problémáira.

  • Nem halat adok, hanem halászni tanítok: azt szeretném elérni, hogy a saját belső igazságaira leljen rá a velem szemben ülő, nem az enyémre.
  • Célom, hogy a lehető legjobb teljesítményre és fejlődésre ösztönözzem a kliensem.
  • Segítséget nyújtok, teljes tudattal és tiszta figyelemmel.
  • Minőségi én idő: jelen, érzések, szükségletek, blokkok, hiedelmek.
  • Segítek, hogy a kliens harmóniába és egyensúlyba kerüljön önmagával, felismerve saját belső erőforrásait.
  • A coaching nem tanácsadás, nem terápia!

A coaching olyan, mint a taxi: a coach a sofőr és a kliens az utas. Ő mondja meg a végcélt, ahová a coach a lehető legrövidebb úton belül segít neki eljutni.

A coaching ülések folyamata:

Első alkalommal egy előzetes konzultáción találkozunk, ahol megismerkedünk a coaching működésével, a kapcsolati keretekkel és érintjük a kliens témáit. Itt elengendő eldönteni, hogy belevágjunk-e közösen a folyamatba.

Egy munkafolyamat általában 5 ülésből áll, ezek az ülések 60 vagy 90 percesek, eleinte hetente, majd kéthetente fogunk találkozni. Az ülések ideális környezetben, személyesen a 13. kerületi rendelőben vagy az online térben zajlanak.

A folyamat során különböző coaching technikák segítségével tekintünk rá a témákra és dolgozzuk fel azokat, minden kliens esetén a számára megfelelő eszköz megválasztásával.

Amennyiben szeretnél velem kapcsolatba lépni, megteheted a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek bármelyikén.